De Kelder Reünie

1972-2022:

PROGRAMMA REÜNIEDAG

  • 14:30 - 15:00 Inloop met koffie/thee + openingswoord van de commissie

  • Vanaf 15:00 De Kelder, Concordia & de kerk open voor publiek

  • 15:00 - 16:30 Historische wandeling door Baflo met Kees Danhof

  • 17:00 - 18:00 Optreden Djennalaizz

  • 19:00 - 20:00 Kelder Pub Quiz

  • 20:00 - 00:00 Concordia: Live muziek van de bands: Just Started & Kees!

  • 20:00 - 00:00 Kelder: continu muziek van Dj’s van weleer, uit alle 5 decennia

  • 00:00 - 02:00 Kelder: Afterparty

Tijdens de reüniedag wordt catering verzorgd door Jan de Patatman

Aanleiding

De Kelder is rond 1972 geopend, er zat eerst een bibliotheek in, het is het onderkomen geweest van de damclub, voetbalclub CSB had er zijn kantine en gaandeweg de jaren werd het echt een plek voor de jeugd. Vele activiteiten (voor een opsomming van vrijwel alle activiteiten, zie onder) zijn er georganiseerd, vele feestjes gevierd, vele vriendschappen & liefdes ontstaan en soms ook weer verbroken. Vele herinneringen zijn er gemaakt in ieder geval. De Kelder is in 2022 dan ook al dik 50 jaar een begrip in Baflo en omgeving en dat moet natuurlijk gevierd worden! Daarom organiseert een groep oud-vrijwilligers van alle verschillende tijden samen een reünie dag om terug te blikken op al die mooie herinneringen en mooie momenten. Wil jij hier ook bij zijn? Geef je dan vrijblijvend op via de reserveringslijst hieronder! Er is maar beperkte beschikbaarheid, dus vul het formulier snel in want vol = vol!


Wie zijn er allemaal welkom?

Voor de duidelijkheid: iedereen is welkom op de Kelder Reünie. Zowel (oud) bestuursleden, (oud) vrijwilligers, (oud) bezoekers, maar ook alle andere geïnteresseerden die graag een feestje willen vieren in de Kelder & Concordia! We hopen dat we er met zijn allen een legendarische dag/avond van kunnen maken! Dus: mocht je ook graag willen komen, geef je dan zo gauw mogelijk op via ons aanmeldformulier!

Moet ik mij perse aanmelden voor de Reünie?

Aanmelden is niet verplicht, maar toch zouden wij het heel fijn vinden als een ieder die wil komen, zich van tevoren even wil aanmelden. Als het echt forse aantallen worden, dan is het voor de organisatie wel makkelijk dat men daar van tevoren op in kan spelen. Ook zoeken wij nog mensen die een uurtje (of langer) bijvoorbeeld een bardienst willen doen, ook dit kun je aangeven in het aanmeldformulier.

Aanmelden kan via het Opgaveformulier of direct via:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVvaqsf2FQt9qzhYhACKujLwK2u2-pYyncuP5idS2F_dFSFg/viewform

Stuur dit linkje ook gerust naar andere mensen, zodat hopelijk zoveel mogelijk mensen op zaterdag 5 november aanwezig zijn! Mocht je twijfelen of je je al wel of niet hebt opgegeven, vul het formulier dan gerust nogmaals een keer in, dit is geen enkel probleem.

Sociale media:

In de maand voorafgaand aan de Kelder Reünie, zullen wij dagelijks een post klaarzetten (rond 19.00 uur) op onze sociale media kanalen (Facebook & Instagram) met prachtige foto's en evenementen door de jaren heen. Al met al is er nogal wat georganiseerd. En om alvast in de stemming te komen voor de dag zelf, zullen we dan ook veel materiaal van al die feestjes gaan delen. Het delen van de berichten en/of het taggen van bekenden (van weleer) wordt daarom ook erg gewaardeerd. Wij hopen in ieder geval dat ons enthousiasme gedeeld wordt, want wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!

Ondanks een grondige selectie, kan het overigens wellicht voor komen dat er een ongewenste foto tussen de serie foto’s staat. Mocht dit het geval zijn, stuur ons dan een dm of een e-mail, zodat we dit zo spoedig mogelijk kunnen aanpassen. Mocht je de rechthebbende van een foto zijn, en je naam graag vermeld zien of dat de foto eraf moet, dan horen we het ook graag!

Fotomateriaal & overige vragen en/of opmerkingen:

Heb je nog mooie foto's uit die tijd voor het digitale fotoboek, wil je misschien ook bijdragen aan het organiseren of sponsoren van de reünie of heb je andere vragen of opmerkingen? Stuur dan een bericht naar reunie@kelderbaflo.nl of stuur een bericht via sociale media!

Helaas zijn er tot dusver helaas alleen maar foto's gevonden vanaf het jaar 2002, wat eigenlijk natuurlijk jammer is, na 50 jaar Jeugdsoos de Kelder. Daarom bij deze nogmaals de oproep: heb je foto’s van vóór 2002? Stuur ze dan het liefst z.s.m. op naar reunie@kelderbaflo.nl !

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het volledige Media Archief van de Kelder Baflo op de website komt te staan, zodat iedereen nog eens rustig door de prachtige foto's, flyers en posters van 50 jaar Kelder kan bladeren. Ook op de Reünie dag zelf, zullen de foto's getoond worden op de aanwezige schermen in de kerk, Concordia & de Kelder zelf. Een klein tipje van de sluier van foto's door de jaren heen, is reeds te vinden in het digitale fotoboek op de website.

Activiteiten overzicht (1972 t/m 2022):

Activiteiten door de jaren heen waren o.a.: Autowasdagen, Dans-Disco-Avond, Playbackshow, Worstactie, Filmmiddagen (ook na de Sint Intocht voor kids) & avonden, Jeugddisco, Gourmetavond, Klaverjasavond, Piekavond, Papa & Mama avonden, DJ wedstrijden, startweekenden via de kerk, Vossenjacht, 60-70 Avond, Kerstkransendisco, Eierenactie, Karaoke Avond, Kinderdisco, Hollandse Avond, Duitse Avond, Bieravond, Country Avond, Bloembollen Actie, After School Party, Koninklijke Oranjenacht (02-02-2002, na huwelijk WA & Maxima), Horrornight, Glitterparty, Black & White party, Tri-Axy, Kelder Top 40, R&B Bubblin' Night, Euro avond, Inferno Fever, Ladies Night, Dance Reaction, 15euro Night, Invasion, Paas Disco, Rap & R&B Night, Boeren Piraten Feest, Workaholic Party, Halloween Party, Maffia Party, Back to the 80's, Back to the 90's, Hiphop Avond, Flower Power Party, Eclectic Beatz, Brazilian Night, Cupido Night, Camping Flight back to Terschelling, Sozentour (Flodder theme 2009 oa), Kinder Carnaval, Kleintje Carnaval, Rock Night, Fairy Tale Forest & Rock Night. Er zijn logischerwijs allerlei vrijwilligers uitjes & bbq's geweest. Tijdens het WK & EK voetbal zat de Kelder veelal stampvol met Oranjefans, wat legendarische avonden heeft opgeleverd. Grote blijdschap (Spanje - NL 1-5, WK 2014), maar ook groot verdriet na de verloren WK Finale van 2010. Ook heeft de Kelder verschillende malen meegedaan met de Bevrijdingsdag Optochten van o.a. 2010 & 2015.

Tevens hebben er vele bandjes opgetreden in de Kelder, waaronder: Bende van Baflo Bill (1993) Let Stampede, Frost Bite, Ramoniak, Brandend Zand, The Sedatives, The Murnee's, Mulu Mania, Just Started, De Band Deel II, Rodejo, Cutting Gras, Radius, Silent Bishop, Smoked & The Ride. Ook oud-vrijwilligers Dick Werkman (Grandmother’s Despair, Henxus, Kees) & Marco Datema (Just Started) zijn vaak te bewonderen geweest in de Kelder. En ook vele verschillende DJ’s (afgezien van de eigen vrijwilligers) hebben hun plaatjes gedraaid, waaronder: DJ Bas, Your Local DJ Team (Marco & Edwin), DJ Wilhelm, DJ Gert, DJ D-Nand, DJ Timon & DJ Low Pro.

De grootste feesten de laatste 2 decennia waren Kerstdagen + Oud & Nieuw, Koninginnedag + Koningsdag (QOA/KOA 15 edities), Apres Ski Party, Beachparty (optreden Partyboy in 2003), Bierweekend en Graspoll. Dit laatste evenement is een samenwerking met de Eagle en Graspop en wordt vaak (al 9x) in maart georganiseerd. De winnaar van deze battle mag uiteindelijk op Graspop zelf spelen. Ook dit heeft er dus weer voor gezorgd dat er ongeveer 30 verschillende bandjes in de Kelder hebben gespeeld tijdens Graspoll tot dusver.

Van alle genoemde activiteiten waren vooral QOA & KOA, ontzettend succesvol, met in totaal ongeveer 100 verschillende bandjes die hebben opgetreden in 15 jaar tijd, met vele honderden bezoekers van heinde en ver. Ook de voorloper van dit muziekfestival was een groot succes: kartraces op het concordiaplein, wat meerdere jaren is georganiseerd. Ook zijn er nog andere activiteiten geweest op Koninginnedag, zoals spijkerbroekhangen, de beuker van Baflo (snelheidsmeter voetbal), 6kamp en vanaf 2004 een heuse frikandelleneetwedstrijd. Dit festijn (ook wel BFM genoemd, Bafloer Frikandellen Masters) is tot dusver 5x georganiseerd, waarbij de winnaars gemiddeld 20 frikandellen naar binnen hebben gewerkt. Ook is er verschillende malen (6x) een darttoernooi georganiseerd (ook wel DBM genoemd, Dutch Basement Masters) in de Kelder. De eerste 2 keer in het weekend voor kerst, later vooral (in samenwerking met Bruisend Baflo) in de zomermaanden tijdens de feestweek. Naast het sportieve aspect, waren dit vooral ook zeer druk bezochte en reuze gezellige avonden.

Ook RTV Noord is regelmatig in contact geweest met de Kelder. In 2006 was er, in het radioprogramma De Noorderrondritten, een heuse battle tussen de Kelder & de Eagle op verschillende onderdelen (waaronder: wie verteld de beste mop), was RTV Noord ter plaatse bij Kelder Open Air 2018, en hebben vrijwilligers van de Kelder rond 2006 acte de présence gegeven tijdens opnames van Liefje GT (met zoveel mogelijk mensen in een VW kever) en Alle 50 Goud, met allerlei verkleedpartijen. Dit heeft uiteindelijk voor hilarische beelden gezorgd.

Afgezien van alle georganiseerde activiteiten, is de Kelder in de loop der jaren ook heel vaak een locatie geweest voor besloten feestjes (waaronder verjaardagsfeestjes, jubilea en ook afscheidsfeestjes incl. vrouwelijke stripteasedanseres), een groot eindfeest op de slotzondag van de Op Roakeldais gasten in Baflo, maar ook gewoon heel vaak gezellig voetbal en/of probleemwijken kijken met zijn allen, doordeweeks of op de zondagmiddag/avond. Waarbij de banken vaak op 6 krukken tegen de bar werden gezet 😊.

Bekijk hier het digitale fotoboek ter gelegenheid van 50 jaar de Kelder!

Contact📨

E-mail bestuur: info@kelderbaflo.nl

E-mail reüniegroep: reunie@kelderbaflo.nl


Adres: Wier 1, 9953 PK Baflo